آیا دادستان میتواند از کیفرخواست صادره عدول نماید؟
– درپاسخ به سوال مذکور ، دو مرحله را باید از هم تفکیک قائل شد . مرحله اول زمانی است که کیفرخواست صادر و پرونده به دادگاه ارسال شده ومرحله دوم زمانی است که کیفرخواست صادر ولی پرونده به دادگاه ارسال نشده است . در مرحله اول پس از ارسال پرونده به دادگاه ،دادستان به هیچ وجه قادر به عدول از کیفرخواست صادره نخواهد بود . بلکه صرفاً در صورت کشف دلایل جدید بنفع یا بضرر متهم میتواند مراتب را به دادگاه اعلام کند ( ماده 282 قانون ایین دادرسی کیفری ) .
– برابر مفهوم مخالف ماده 282 قانون موصوف پس از صدور کیفرخواست و قبل از ارسال پرونده به دادگاه اگر دادستان دلیلی بر بی گناهی متهم کشف کند ، میتواند از کیفرخواست صادره عدول کرده و اگر قرارجلب دادرسی توسط دادیار اصدار شده باشد به درخواست دادستان مبادرت به صدور قرار منع تعقیب مینماید ولی اگر توسط بازپرس قرار جلب دادرسی صادر شده باشد ، چنانچه بازپرس از نظر دادستان تمکین ننماید جهت رفع اختلاف به دادگاه صالح ارسال خواهد شد .
– در جرائم قابل گذشت پس از صدور کیفرخواست و قبل از ارسال پرونده به دادگاه، درصورت رضایت شاکی ،دادستان از کیفرخواست عدول کرده و قرار موقوفی تعقیب توسط بازپرس صادر خواهد شد .
– در جرایم غیر قابل گذشت ، پس از صدور کیفرخواست در صورت رضایت شاکی و فراهم بودن شرایط تعلیق تعقیب ، دادستان از کیفرخواست عدول کرده و قرار تعلیق تعقیب صادر خواهد شد و درصورت عدم فراهم بودن شرایط تعلیق ، دادستان ضمن عدول از کیفرخواست صادره ، با توجه به تغییر مجازات ناشی از رضایت شاکی، کیفرخواست جدید صادر خواهد شد .
باحترام ” وکیل علی صدری خانلو “
منبع : تلگرام جناب آقای علی صدری خانلو
{jcomments off}